Hjarnø

Hjarnø er placeret ca. 800 meter fra fastlandet i Horsens fjord. Hjarnø er 3,2 km” og har en befolkning på ca. 100. Hjarnø har en skøn og flot natur, plus en smuk gårdrække. Øen har sit eget lille færgeleje. Færgen sejler fra Snaptun og sejler 25 gange i døgnet. Du kan se afgangene under linket “Hjarnø Færgen” i bunden af siden. Der er også i bunden af siden et link til busafgange fra Horsens Trafikterminal til Snaptun.

Hjarnø kan tilbyde en række forskellige aktiviteter, som en god dag ved stranden, mulighed for enten en vandretur eller cykeltur. Du kan også her få et indblik i en del af Danmarks historie.

Du kan også se seværdigheder som Hjarnø Kirke. Kirken blev opført i 1500-tallet og har åben i dagtimerne. På den sydøstlige del af Hjarnø kan du se Skibssætningerne “Kalvestenene”, som består af 10 større og mindre skibssætninger fra vikingtiden. Området er fredet. Du kan finde Kong Hjarnes grav deriblandt.

Hjarnøs højeste punkt er 7 meter højt, og størstedelen af øen består af dyrkede marker. På nordsiden af øen kan du finde en lille blandet løvskov. Øens kyststrækning er et sammenhængende bælte af strandenge.

Hjarnø har et rigt fugleliv. Man kan opleve fugle, som ænder, vadefugle, terner, måger og skarver (ålekrager). Du kan også finde en af Danmarks største kolonier af ynglende stormmåger. Hjarnø ligger i et “Ramsar”-område, som et internationalt beskyttelsesområde for kystfugle.

Hjarnø Camping kan give dig muligheden for at overnatte på øen, og Den Gamle Smedie, som er øens cafe, byder dig velkommen til et godt måltid mad.

Herunder kan du finde flere informationer om Hjarnø Camping, Den Gamle Smedie, Dansk Ornitologisk Forening og Hedenstederne.

 

Hjarnø Camping

Hjarnø Camping er et sted hvor familien kan samles og være i nuet.

Du kan prøve kræfter med havkajak eller bare nyde en dag ved stranden. Hjarnø Camping tilbyder også ø-rundfart, hvor du kan opleve Hjarnø helt tæt på og samtidig høre om Hjarnøs historie.

Så tag familien med og tilbring en afslappende og hyggelig stund på Hjarnø Camping.

Klik her for flere informationer

 

Den Gamle Smedie

Den Gamle Smedie er med til at fuldføre din oplevelse på Hjarnø med et godt måltid. Den Gamle Smedie ses som øens cafe og er en hyggelig restaurant, som er dansk og italiensk inspireret.

Klik her for flere informationer

Klik på billederne for fuld størrelse

 

Fugleliv

Hvis du har interesse for fugle er Hjarnø med sit rige fugleliv et oplagt sted at besøge. I samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening afdeling sydøstjylland (DOF) kan du arrangere ture og arrangementer til Hjarnø.

På DOF Sydøstjyllands hjemmeside kan du finde flere informationer om ture og arrangementer.

Klik her for flere informationer

Klik på billederne for fuld størrelse

Et smukt lokal samfund

Til den, der vil og dem, der nærer livet

Hjarnø er en del af Hedensted kommune og er en af 5 ”perler” i Hedensted kommune sammen med Juelsminde Havn & Marina, Palsgaard Slotspark, Gudenåens udspring og Hotel Vejlefjord.

På hjemmesiden www.hedenstederne.dk kan du finde informationer om 31 stærke lokalsamfund i Hedensted kommune.

Klik her for flere informationer